GALATHEA 3 EKSPEDITIONEN Rejsebrev 3


Vi nærmer os kuling på 20 meter i sekundet, og er derfor blevet beordret til at gennemgå alle vore surringer endnu engang, så vore ting ikke havner på gulvet eller endnu værre rammer os i hovedet i høj sø. Jeg har bedt Møller, vor surringskonsulent om at gennemgå klipperummet for at se om alle apparater, kasser mm. står forsvarligt.

 

Nu er det dokumenteret: Journalister er nogle svin!

I dag gennemgik NK (Næstkommanderende) og Banje (Banjemesteren) alle lukafer (kahytter) og arbejdsrum for at tjekke den hygiejniske tilstand. Samtlige mediefolk ombord på Vædderen fulgte efter de herrer med videokameraer, fotografiapparater, båndoptagere og journalisterne griflede lystigt på blokkene. Her ventede en oplagt historie, fx ”Forskerne sviner” eller ”Sømænd lever i en grissesti”. Politiken-journalisten Anders, samt Bo som filmer, var naturligvis også en del af følget. Det viste sig (desværre) at forskercontainerne var ryddelige og renholdte, de fleste lukafer var lige blevet støvsuget (vi havde alle fået en dags varsel) og kabyssen (køkkenet) var tip top. Men så kom NK og Banje frem til skibets to Medierum, og nu fik piben en helt anden lyd! ”Man skulle jo tro at der boede en 16-årig knægt her”, kommenterede banjemesteren spydigt. ”Man kan godt vaske dugen på bordet”, tilføjede NK med utilsløret mishag.

Pressekorpset var lammet! Ja en af journalisterne fra en landsdækkende avis (som ofte sammenlignes med et familiemedlem, men som jeg ikke vil nævne navnet på) blev virkelig flov, og skyndte sig ud efter en gulvskrubbe. Og det var helt igennem klamt! I rummet hvor journalisterne skriver deres artikler fra Galathea 3 Ekspeditionen, var der store nullermænd langs væggene, en dug fyldt med kaffepletter og et gulv som bar præg af at pressens udsendte havde været oppe på dækket for at følge arbejdet med mudderkerner fra tusinde år tilbage. Som NK senere noterede i sin status over højtaleranlægget havde brugerne af et rum, som de selv havde ansvar for at rengøre dumpet, og nu kunne de jo passende følge eksemplet fra TV-programmet ”Et Rent Hjem”.

Jeg mener jo at denne begivenhed burde fremkalde de helt store overskrifter, på højde med tabet af udstyr i Narsaq Fjord for bare at nævne et eksempel. Man kunne jo forestille sig overskriften: ”Journalister er nogle svin”. Men sjovt nok vælger de fleste journalister IKKE at skrive om det til fredagens avis!!! Tjek selv efter! Journalisten fra førnævnte avis med det ”familiære navn” (hø, hø) forklarede halvt i spøg, halvt i alvor, at deadline til fredagsavisen var overskredet og at det ville være gammelt nyt til lørdagsudgaven.

Ja, det er jo sjovt at hovere over sine kollegaer! Men så stak NK hovedet ind til Medierum 2, STV’s rum, hvor vi har alle vore kameraer, lys, lyd mm. og hvor jeg sidder og klipper bla. Politikens videodagbøger. Jeg havde lige fået ordre hjemmefra på at videokonferenceanlægget – som vi bl.a. skal bruge til livetransmissioner med brødrene Madsen på TV2 – skulle stilles permanent op, så de nårsomhelst kunne teste forbindelsen fra Odense. Jeg havde derfor adskillige kasser med udstyr og metervis af kabler ude over hele gulvet… Da NK kiggede ind af døren, bemærkede han tørt: ”Det er et gammelkendt trick: man fylder gulvet med ragelse, så ingen kan se at der er møg beskidt”. Og så gik han igen. Jeg synes godt nok at det var en lidt urimelig konklusion! På et tidspunkt skulle jeg fæstne et kabel på gulvet, og da jeg rejste mig, var mine bukser møg belortede!

Bo filmede faktisk situationen med NK som kiggede ind til mig, men resultatet blev rent fotografisk ikke så heldigt, lyden er uklar, hvidbalancen er skæv og jeg kom desværre til at stå gemt bag nogle jakker da kameraet dukkede op. Så når jeg skal klippe videodagbogen sammen i morgen fredag, bliver jeg desværre nødt til at klippe denne scene ud…

 

Mange hilsner

 

Kenneth

HDMS Vædderen

 

Position: 66.12.302 N, 055.58.169 W

Følg Vædderen fra satellit

Det er syret! Prøv det!

 

Klik på http://galathea.oersted.dtu.dk/

Vælg: Følg Galathea 3 på Google Earth

Klik på: Download Google Earth

 

Herefter går du tilbage til:

http://galathea.oersted.dtu.dk/

Vælg: Følg Galathea 3 på Google Earth

Vælg: Hvor er Galathea 3