PÅ CYKEL TIL KINA – Forbudt satellittransmission


DAG 102: Beidaihe – Zehn Zi Zehn. Distanse: 119 km.
Snitt: 26,2 km/t. Effektiv sykkeltid: 4,33 timer.

Disse tekster blir sent med en Nera-sattellittelefon via Telenors forbindelse. Vi har vært avhengig og er svært glade for den enorme hjelpen fra Telenor, og kan fortelle at utstyr og betjening er ganske enkel i bruk. Dessverre har det vært vanskelig å sende fra Kina, for det er faktisk forbudt. Vi har derfor sneket oss til å sende om natten i stummende mørke, under den forutsetning at vi befant oss på et hotellrom med vindu som vendte ut mot sør-østlig retning, hvor satellitten befant seg.
Denne kveld kan vi kun sende fra gangen i tredje etasje, så vi håper ikke at personalet oppdager det. Det lyktes heller ikke denne gang å få forbindelse i og med for svakt signal. Derfor sendes dette referatet fra Business Center til én dollar pr. minutt.
kRANKMed over 11.000 km bak seg knakk Per Arnes sykkelramme i krank-området. Det er på ingen måte merkelig, for aluminiumskonstruksjonen har måttet tåle utallige kilometer på krevende underlag. Som for eksempel asfaltbelegg med flere huller enn asfalt, ujevne grusveier og i det hele tatt en veistandard som vi sjelden ser i Norge.
Per Arne er imponert over syklenes holdbarhet. Ikke minst at hjulene har holdt så bra. Øyvind var enig, men tilføyde at om han skulle hatt oppakning på sykkelen, ville han valgt en stålramme. Det eneste Thor og gutta har savnet på turen, hva syklene angår, er støtdempere på de verste strekningene. Alt i alt har sykkelutstyret klart oppgaven utrolig bra.
Per Arne skal selvfølgelig ikke spasere den siste biten til Beijing, for i bilen står en reserveramme.
Om tre dager kjører vi inn på Tiananmen Square i sentrum av Beijing. Vi har nemlig fått en gledelig nyhet fra Mr. Bai, vår kontaktperson på China Radio International, at myndighetene har gitt oss en særdeles sjelden tillatelse til å kjøre følgebilen inn på plassen. Det er vi glade for, for det betyr at Kenneth kan filme gutta fra bilen på deres vei inn over den kjempestore plassen. Og så kan Thor overrekke den russiske bilen til China Red Cross ved samme anledning.

Thor skriver:

Kenneth i aksjon med bildeoverføring og tekstmateriell via sattelittelefonen til siste nytt sidene.
En stor takk til Kenneth for hans store innsats med filming/foto og notater til dagboken.
Uten hans innsats…..

 

 

 

 

 

 

LINK til ekspeditionssite